Platformplaagdierbeheersing.nl

Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA)

– 9 maart 2016 – Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) aangenomen

Dat de VAR per 01-05-2016 niet meer geldig is en per deze datum de Wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) in werking treedt, is breed in het nieuws geweest. In het afgelopen jaar is over dit onderwerp veel geschreven maar er leven toch nog heel wat vragen. Wat gaat er nu feitelijk gebeuren? Wat betekent dit voor het risico met betrekking tot het werken met zelfstandigen? Welke consequenties heeft dit voor mijn relatie met mijn klant? Moet ik nieuwe overeenkomsten sluiten met opdrachtgevers en zelfstandigen? Welke regels zijn nu feitelijk van toepassing? Hoeveel tijd krijgt ik om mij hierop voor te bereiden?
Veel van deze vragen kunnen door de Belastingdienst worden beantwoord. Er is een speciale Factsheet Webpagina gemaakt over de Wet DBA. Deze wordt regelmatig bijgewerkt. U vindt hier achtergrondinfo, informatie over de praktische implementatie en en ook de veelbesproken Modelovereenkomsten.
Wij attenderen u graag op deze informatie. Op dit moment is nog niet duidelijk welke consequenties de Wet DBA heeft voor de NEN 4400-1 norm.

Bron: http://www.bureaucicero.nl/informatie/Voor_u_gelezen/

Home