Alle artikelen

Wil je niks missen van het nieuws in de plaagdierbeheersing? Hier vind je al het nieuws over regelgeving, updates in de sector, beheersing van plaagdieren, onze evenementen en nog veel meer.

Algemene Leden Vergadering (ALV) 2024


25 april heeft de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering weer plaatsgevonden. Dit keer was de bijeenkomst bij Hart van Holland in Nijkerk. Een prachtige locatie en heel waardevol om elkaar weer te spreken, van elkaar te leren en interessante lezingen te volgen.

Lees meer  >

Vraag & Antwoord NVWA/ILT


Naar aanleiding van een overleg tussen het bestuur van PLA..N, NVWA en ILT is er besloten om een nieuwe rubriek in het leven te roepen. Lees hier meer over het overleg.

Lees meer  >

Rattenmonitor

Van wie is de Rattenmonitor?

De Rattenmonitor is gemaakt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De website wordt beheerd door het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu (RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ). Samen met verschillende stakeholders zijn de behoeften en mogelijkheden onderzocht, waarna vervolgens de huidige Rattenmonitor is ontwikkeld. De stakeholders zijn o.a. NVPB, PLA..N., KAD, WUR Wageningen University & Research , UU Universiteit Utrecht  en LTO. De app is ontwikkeld in samenwerking met de Atlas Leefomgeving.

Lees meer  >

IPM werkgroepen

PLA..N neemt deel aan de IPM-werkgroepen waar onze branche bij betrokken is. Maar welke werkgroepen zijn er momenteel? En wie neemt van PLA..N neemt deel aan deze groepen?

Lees meer  >