Platformplaagdierbeheersing.nl

Bestuursadviseur

Dirk Meijer heeft als bestuursadviseur de taak het bestuur van brancheorganisatie PLA..N. te ondersteunen.

Dirk Meijer is onafhankelijke expert op het gebied van Voedsel- en Productveiligheid. Dirk volgde zijn studie aan de universiteit van Groningen en is eigenaar van Conveico. Conveico (Consumenten Veiligheid Consultancy) is een adviesbureau dat decennialange expertise op het gebied van voedsel- en productveiligheid in huis heeft. Daarnaast is er binnen Conveico veel expertise aanwezig over regelgeving en de handhaving daarvan. Die expertise omvat de regelgeving in Nederland, maar ook die in Europa en andere delen van de wereld. Ook is veel kennis aanwezig over hoe de Europese Commissie werkt.

Conveico is opgericht door Dirk Meijer. Door zijn werk bij de Keuringsdienst van Waren en de Voedsel en Warenautoriteit heeft hij veel kennis op het snijvlak van voedsel- en productveiligheid en de handhaving van regelgeving op dat gebied. Ook heeft hij veel kennis en ervaring over hoe de Europese Unie werkt en is hij actief geweest in diverse internationale werkgroepen.

Dirk was werkzaam bij de volgende organisaties:
Nederlandse markttoezicht consumentenorganisatie (KvW, VWA)
Sommige van de functies van Dirk binnen deze organisaties waren:
1993 – 1999 regiodirecteur in Zutphen.
1999 – 2003 Hoofdinspecteur productveiligheid.
2003 – 2005 Plaatsvervangend Algemeen Directeur van de Keuringsdienst van Waren als onderdeel van de Voedsel-en Warenautoriteit.
2005 – 2009 regionaal directeur Zuidwest van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (VWA); de regio Zuidwest was het expertisecentrum voor productveiligheid en import.
2010 – 2012 Hoofd van de Strategy Unit van de afdeling voor de voedingsindustrie.
2012 – 2013 deelnemer aan diverse projecten waarbij sprake markttoezicht en de handhaving op het gebied van voedsel- en productveiligheid.

Daarnaast is Dirk van 2000 tot 2007 voorzitter geweest van de Stichtingen KAD en EVM en heeft op die manier bijgedragen aan de totstandkoming van het systeem van opleiding en examinering binnen de branche van de plaagdier bestrijding.

In 2012 is hij plaatsvervangend lid geweest van het Ctgb.
Hij is zijn carrière in Nederland begonnen bij de Keuringsdienst van Waren in Assen, waar hij expert was op het terrein van, toentertijd de Lid 2 Bestrijdingsmiddelen, met name op het gebied van houtconservering en schimmel- en aangroeiwerende verfproducten.

Namens het bestuur, de voorzitter.

Home